GEVELONDERHOUD

Het reinigen van uw gevels biedt garantie voor een langere levensduur van uw pand. De waarde van uw pand wordt behouden, of in veel gevallen zelfs verhoogd. Een goede manier van reinigen is van levensbelang voor uw ontroerend goed! Geveloppervlakten kunnen beschadigd raken wanneer er op een verkeerde manier gereinigd wordt. Daarom kunt u deze werkzaamheden beter door de specialist laten uitvoeren.

Heeft u vragen over uw gevel? Wij voeren graag een gevelinspectie voor u uit, zodat u weet hoe uw pand ervoor staat.  Heeft u interesse, neem dan contact met ons op.

HAKKEN STRALEN VOEGEN

HAKKEN
Het uithakken van voegen gebeurt met een pneumatische hamer. Dit heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen en dat het minder tijd kost. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd. Het verwijderen van de voegen door middel van uithakken is meestal het eerste onderdeel van de renovatie.

STRALEN
Als uw pand gezandstraald wordt, krijgt het zijn oorspronkelijk steenkleur weer terug. Zandstralen is een methode die wordt gebruikt om zwarte aanslag, graffiti, groenresten, alg of andere aanslag te verwijderen. Bij zandstralen wordt de toplaag van de steen opgepoetst door middel van water en zand. Wij maken gebruik van een milieuvriendelijke methode waarbij geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen! Zandstralen is geen noodzakelijk onderdeel van de renovatie. Het is ook mogelijk om uw pand alleen te laten zandstralen, zonder een volledige renovatie.

VOEGEN
Tijdens het voegen ziet u het pand zichtbaar opknappen tot het uiteindelijk zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug heeft. U kunt kiezen uit verschillende soorten voegwerk: een doorgestreken voeg, een platvolle voeg, een geborstelde voeg of een knipvoeg. Daarnaast kunt u zelf de kleur en tint van de voeg bepalen, bijvoorbeeld donker zwart, rood of wit.

HOGEDRUKREINIGING

Eén van de manieren waarmee men de buitenmuur reinigt is door middel van hoge druk. Water met een temperatuur die kan oplopen tot meer dan 100 graden Celsius wordt tegen de muur gespoten. Op deze manier wordt milde aanslag verwijderd. U kunt hierbij denken aan mos of klimop dat zich op de wand bevindt. Deze methode is niet slecht voor het milieu en er blijven geen chemische resten in of rond de buitenmuur achter. Dit verkleint de kans op schade aan de muur.

IMPREGNEREN

Impregneren is het aanbrengen van een waterafstotende (hybrofoberende) zone (2 á 4 mm) van het gevelmateriaal. Door deze waterafstotende zone kan er geen water meer in de gevel dringen. Deze beschermmethode passen we toe bij nieuwe en bestaande gereinigde gevels.

Als u de gevel wilt laten impregneren is het zaak dat uw gevel aan de volgende eisen voldoet:

  • Er mag binnen 21 dagen na het voegen pas worden geïmpregneerd worden
  • De gevel mag niet nat zijn tijdens impregneren.
  • De gevel moet schoon zijn.
  • De gevel mag geen scheuren hebben.
  • De gevel steensoort moet wel aan de eisen voldoen.

WAT KUNNEN WE VOOR U DOEN?

Neem vrijblijvend contact met ons op, of kom langs. De koffie staat klaar!

GOED VOOR VASTGOED B.V.
Lübeck 9
2993 LK Barendrecht

KVK: 72945109
Tel: 0180 558 080
E-mail: info@goedvoorvastgoed.nl